
Promocija knjige “Zelen” Željke Klemenčić: “Ne trebate znati kuhati da biste dobro jeli”
Predstavljanje knjige Željke Klemenčić, “Zelen: manifest minimalizma” održat će se u četvrtak 1.veljače u 18,30 na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor.
„Ova vas knjiga želi nadahnuti da se hranite jednostavnije i bolje. Uglavnom biljnom hranom, i to najboljom mogućom: divljom, zelenom i živom. Ova knjiga sadrži recepte, ali ona nije kuharica. Nema u njoj velikog kuhanja, ali ima velikih okusa i velikog užitka.”
Ovo je nekoliko rečenica iz uvoda knjige koju je autorica nazvala antikuharicom, a napisana je u partnerstvu i koautorstvu s Mariom Kučerom, umjetničkim fotografom poznatim po senzacionalnim portretima, ali i po fotografijama hrane.

Željka Klemenčić iza sebe ima brojne projekte vezane za gastronomiju, od gastromagazina i portala Mrvica, do knjiga “Mrvica svaki dan” i “Sretno dijete jede sve”, a javnost ju najbolje poznaje s malih ekrana, točnije iz emisije “3,2,1 kuhaj” u kojoj je bila članica žirija.
Autorica tvrdi da uopće ne trebate znati kuhati da biste dobro jeli. Ako vas je ovo zainteresiralo, dođite 1.veljače u prostor knjižnice i provedite ugodnu večer u društvu Željke Klemenčić.
